Kafe e ftohtë Vegan Dalgona me çaj matcha dhe qumësht bajame

4 persona | 10 minuta

Një variant vegan i një kafeje Dalgona e bërë nga qumështi i bajames me matcha dhe aquafaba. Kënaqësi e përsosur e kafesë së ftohtë me shkumë kafeje dhe qumësht bajamesh të ftohtë në akull në kohën e nxehtë të verës.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )
Kafe e ftohtë Vegan Dalgona me çaj matcha dhe qumësht bajame
Kafe e ftohtë Vegan Dalgona me çaj matcha dhe qumësht bajame

4 persona | 10 minuta

Një variant vegan i një kafeje Dalgona e bërë nga qumështi i bajames me matcha dhe aquafaba. Kënaqësi e përsosur e kafesë së ftohtë me shkumë kafeje dhe qumësht bajamesh të ftohtë në akull në kohën e nxehtë të verës.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )

Përbërës

 • 1 lugë gjelle çaj matcha
 • 2 sheqer me lule kokosi
 • 2 ujë të nxehtë
 • ½ – ¾ filxhan ujë qiqrash, aquafaba
 • 800-1000 ml qumësht bajame, ose qumësht tjetër me bazë bimore
 • kuba akulli

Udhëzime

 1. Përzieni çajin matcha, sheqerin e luleve të kokosit dhe ujin.
 2. Përzieni aquafaba-n veçmas me blender për 1-2 minuta.
 3. Përzieni çajin matcha dhe aquafaba së bashku me një blender.
 4. Qëmështin e bajames hidhni në gota, shtoni kube akulli.
 5. Përzierjen e çajit të rrahur e derdhni me kujdes mbi përzierjen e qumështit dhe shijoni.

Vegla

 • Mblender dore
 • Friqe kafeje me akull