Koktej klasik Sazerak me uiski, të hidhur dhe absinthe

Koktej klasik Sazerak me uiski

Porcione: 1 persona | Koha e përgatitjes: 2 minuta

Një pije alkoolike klasike e bazuar në uiski ose konjak. Sazerak përbëhet nga një shpirt, sheqer, ujë dhe një e hidhur.

Ju lutemi rishikoni recetën:

Ø 5 nga 5 yje ( 4 vota )
Koktej klasik Sazerak me uiski
Koktej klasik Sazerak me uiski

Porcione: 1 persona | Koha e përgatitjes: 2 minuta

Një pije alkoolike klasike e bazuar në uiski ose konjak. Sazerak përbëhet nga një shpirt, sheqer, ujë dhe një e hidhur.

Ju lutemi rishikoni recetën:

Ø 5 nga 5 yje ( 4 vota )

Sezoni: Dimër, Vjeshtë | Rajon: Amerika e Veriut | Përgatitja: Përgatitja e ftohtë | Menu: Pije alkolike | Kuzhina: Receta amerikane

Përbërës

 • 10 ml Absinthe
 • 3-5 kube akulli
 • 1 kub sheqer
 • 2-3 pika Peychaud’s Bitter, ose Angostura Bitter
 • 50 ml Uiski thekre, ose Konjak
 • 1 rrip lekure limoni

Udhëzime

 1. Hidhni sheqerin në një gotë uiski.
 2. Hidhni në të hidhurat e Peychaud.
 3. Luteni sheqerin me të hidhurat dhe shtypeni.
 4. Hidhni uiski dhe absinthe dhe rrotullojeni butësisht.
 5. Hidhni absintin në një gotë dhe shtoni kube akulli
 6. Zbukuroni koktejin Sazerak me një rrip lëkure limoni.

Vegla

 • gotë uiski
 • takëm