Patë e pjekur aromatike me limon, mjaltë dhe gëlqere

8 persona | 180 minuta

Agrumet, trumza, majdanozi dhe mjalti i japin patës një aromë mahnitëse. Ky është një vakt i përsosur i Krishtlindjeve që jo vetëm që shkakton një trazim vizual, por edhe bind përsa i përket shijes.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )
Patë e pjekur aromatike me limon
Patë e pjekur aromatike me limon

8 persona | 180 minuta

Agrumet, trumza, majdanozi dhe mjalti i japin patës një aromë mahnitëse. Ky është një vakt i përsosur i Krishtlindjeve që jo vetëm që shkakton një trazim vizual, por edhe bind përsa i përket shijes.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )

Përbërës

 • 1 patë
 • 4 limonë
 • 3 limona
 • kripë, për shije
 • erëza për shpendë, për shije
 • piper, i zi i bluar, për shije
 • 1 tufë majdanoz
 • 5-6 degë trumzë, i freskët
 • 1-2 lugë vaj
 • 3 lugë mjaltë, i lëngshëm

Udhëzime

 1. Hiqni gjëndrën vajore nga kërthiza. Prisni çdo yndyrë nga zgavra e barkut..
 2. Shpëlajeni patën brenda dhe jashtë dhe thajeni. përzierjen e erëzave brenda dhe jashtë sezonit.
 3. Vendosni majdanozin në zgavrën e barkut me trumzën, limonët dhe limonët.
 4. Lëreni në temperaturën e dhomës për 15 minuta.
 5. Vendosni shpendët në një raft teli mbi tavën që pikon.
 6. Spërkateni me mjaltë.
 7. Patën, 10 minuta Piqeni në 240°C.
 8. Ulni temperaturën e furrës në 190°C.
 9. Rregulloni kohën e gatimit sipas peshës së rosës. Koha e gatimit është përafërsisht 30 minuta për 1 kg peshë rosë.
 10. Shponi lëkurën e kofshës herë pas here në mënyrë që dhjami të largohet. Nëse pata merr shumë shpejt ngjyrë kafe, duhet të mbulohet me letër alumini.
 11. Çdo gjysmë ore, pata lahet me pikimet nga tava e pjekjes.
 12. Mbulojeni patën e përfunduar me letër dhe lëreni patën e pjekur të pushojë 30 minuta.

Vegla

 • thikë
 • pjek