Përgatitni vetë kafe me qumësht latte makiato

1 persona | 7 minuta

Latte macchiato është qumështi delikat, kadifeje, në kontrast me kafenë e fortë dhe të pasur dhe të plotësuar nga shkuma e lehtë dhe e ajrosur e qumështit. Kjo pije e nxehtë kafeje ka fituar shumë fansa në mbarë botën. Sekreti i popullaritetit të tij është shija e tij e veçantë dhe prezantimi i tij i bukur dhe me ndikim.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )
Përgatitni vetë kafe me qumësht latte makiato
Përgatitni vetë kafe me qumësht latte makiato

1 persona | 7 minuta

Latte macchiato është qumështi delikat, kadifeje, në kontrast me kafenë e fortë dhe të pasur dhe të plotësuar nga shkuma e lehtë dhe e ajrosur e qumështit. Kjo pije e nxehtë kafeje ka fituar shumë fansa në mbarë botën. Sekreti i popullaritetit të tij është shija e tij e veçantë dhe prezantimi i tij i bukur dhe me ndikim.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )

Përbërës

  • 25 ml ekspres
  • 150 ml qumësht, 3,8% yndyrë

Udhëzime

  1. Përgatitni 1-2 ekspres për gotë.
  2. Skuqni qumështin me shkumëz qumështi.
  3. Afërsisht. Lëreni të qëndrojë për 2 minuta derisa shkuma të vendoset sipër.
  4. Tani derdhni qumështin me shkumë në një gotë dhe hidhni me kujdes ekspresin.

Vegla

  • glass
  • qumësht shkumëz
  • latte gotë macchiato
  • lugë