Reçel freskues shalqiri me gëlqere

4 persona | 20 minuta

Çfarë mund të jetë më mirë në mëngjes se një simite me një reçel të shijshëm shalqiri mbi të. Reçeli i shalqirit është i lehtë dhe i përsosur për verën. Lëkura e gëlqeres i shton një prekje freskuese reçelit.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )
Reçel freskues shalqiri me gëlqere
Reçel freskues shalqiri me gëlqere

4 persona | 20 minuta

Çfarë mund të jetë më mirë në mëngjes se një simite me një reçel të shijshëm shalqiri mbi të. Reçeli i shalqirit është i lehtë dhe i përsosur për verën. Lëkura e gëlqeres i shton një prekje freskuese reçelit.

Vlerësim: Ø 5 ( 4 vota )

Përbërës

 • 900 g shalqi, pa fara
 • 450 g sheqer konservues, 2:1
 • 1 pako sheqer vanilje
 • 1 lugë lëkure lime

Udhëzime

 1. Preni lëkurën nga shalqini.
 2. Vendosni pjeprin në një tenxhere dhe bëjeni pure me blenderin e dorës.
 3. Shtoni sheqerin e reçelit, sheqer vaniljen dhe lëkuren e limonit dhe lëreni të ziejë.
 4. Zjeni reçelin e shalqirit nxehtësi mesatare për 5 minuta, gjithmonë duke e bërë këtë Përziejeni përsëri.
 5. Reçelin e përfunduar derdhni në kavanoza, mbylleni dhe vendoseni në kapak për 5-10 minuta.

Reçeli mund të përgatitet edhe me lloje të tjera të pjeprit, si pjepri me mjaltë, pjepër galia, pjepër me rrjetë, pjepër futoro ose pjepër pjepër.

Vegla

 • thikë
 • dërrasë prerëse
 • blender dore
 • tas
 • tenxhere
 • lugë